vrijdag 15 november 2013

Foodporn (hot)Doggiestyle

Deze foto heb ik op twitter gestuurd naar Foodporn, het was een klein succesje want het ging over de hele wereld dmv een retweet van iemand.... hoe tof is dat?!
Omdat het recept nog ontbrak bij de foto ( en op mijn blog ) bij deze!

 

Ik heb het recept gezien in een kookboek van Gordon Ramsay, maar heb het enigszins aangepast...
Op een zaterdagavond; vrienden, hotdogs, biertje erbij......genieten!!
Als je de ingrediƫntenlijst ziet denk je, veel werk...laat je absoluut niet tegenhouden! het is helemaal niet zoveel werk ( veel kruiden, meer niet ) en het is zoooooooow yummie! Kom op probeer het alsjeblieft, je zult me dankbaar zijn ;-)

Het is genoeg voor 4 broodjes, en dat is voor 2 personen.... na 2 goed gevulde broodjes zit je wel vol denk ik, maar ben je een grote eter dan kun je er nog lekker frietjes bij bakken

Ingrediƫnten:

  • 4 zachte witte puntjes, in de lengte van het broodje doorgesneden.
  • 1 blik knakworstjes, je hebt er 8 nodig ( 2 per broodje )
  • 50 gram cheddar, geraspt, deze koop je bij de AH op een stuk, bij de verse kaasafdeling ( neem een groot stuk, de rest is ook heerlijk over bijvoorbeeld spagettisaus! )
  • 2 lente-uitjes, in stukjes van ongeveer een 1/2 cm breed gesneden

Over de worstjes gaat een snelle chili con carne, je hebt hiervoor nodig;
  • olie, om in te bakken
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook ( of meer! als iedereen ze eet maakt het toch niet uit, maak er lekker 3 van ;p )
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik of pak
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel chilipoeder ( ik hou van pittig en gebruik 1 theelepel )
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1/2 theelepel oregano
  • zout en peper naar smaak
  • snufje suiker
 
  En daarbij heerlijke gekaramelliseerde uien :))
  • 2 rode uien, gehalveerd en in ( halve ) ringen gesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
 
Ik gebruik een hapjespan ( met deksel ) voor de chili, een koekepan voor de uien, en de knakworstjes warm ik op in de magnetron, lekker makkelijk.

Let's do this :

Begin met alles klaar te zetten, dan gaat het het makkelijkste en heb je geen stress :)
Eerst maken we de chili want die mag lekker even pruttelen; verwarm een scheutje olie in de pan en bak hierin de ui een beetje aan ( ongeveer 4 minuutjes ) voeg dan de knoflook toe en bak deze even mee tot ie zacht is, voeg het gehakt toe en "rul" deze lekker bruin.
Voeg alle kruiden; chilipoeder, komijnzaad, oregano, tomatenpuree en de worcestersaus toe en roer dit lekker door, je keuken begint nu heerlijk te ruiken... je bent goed op weg haha!
Nu voeg je de tomatenblokjes toe en breng je het aan de kook, als het kookt draai je het vuur laag en voeg je het snufje suiker toe, en zout en peper naar smaak, deksel erop en laten pruttelen.
We gaan verder met de uien.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olie erin op matig vuur en doe de uien erin met een flinke snuf zout. Dit ontrekt het vocht aan de uien en voorkomen dat ze gaan bakken, ze moeten namelijk "zweten" anders worden ze hard en dat is niet wat we willen ;)
Dit laat je zo voor ongeveer 10 minuutjes totdat ze mooi zacht en lichtbruin zijn, het vuur niet hoger zetten want dan smoor je de uien niet en gaan ze alsnog bakken...
Als de uien mooi zacht zijn voeg je de suiker en de balsamico toe en roer je dit even goed door elkaar, draai het vuur iets lager en laat de uien op het vuur staan totdat het vocht is ingekookt en ze lekker sticky gekaramelliseerd zijn.
Nu is het tijd om de worstjes op te warmen, zoals op de verpakking staat.
Pak een groot bord en leg daar 1 ( of 2, geloof me een tweede lust je zeker nog wel ) broodje(s) op,  begin met een laagje uien op het broodje te leggen, daarop 2 worstjes, daarboven op een lekkere schep chili en daarop een dikke laag kaas en de lente uitjes.
Geloof je me nu als ik zeg dat het de moeite waard is?
Enjoy!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten